Расте заболяемостта, не е неочаквано. Знаехме, че с Омикрон ще е

...
Расте заболяемостта, не е неочаквано. Знаехме, че с Омикрон ще е
Коментари Харесай

Кунчев: До края на януари заболеваемостта ще върви все нагоре

" Расте заболяемостта, не е ненадейно. Знаехме, че с Омикрон ще е доста стръмна кривата. Може би до края на януари ще вървим все нагоре. “ Това сподели пред БНР основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев. 

Кристиан Вигенин: Работата на Народното събрание ще продължи обикновено

По проблема с Кристиан Вигенин, който като неотдавна преболедувал не е карантиниран, за разлика от останалите участници в КСНС, Ангел Кунчев разясни:

" Това не е нещо ново. Колегите от РЗИ, когато има такова съвпадане, го употребяват. Това не е нова режисура. “

Запитан има ли в новата заповед на здравния министър текстове, последващи статута на избрани лица, основният държавен здравен контрольор съобщи, че в редица страни в Европа такова понижение (скъсяване на продължителността на изолацията - бел. ред.) е в действие в разнообразни граници.

" Нямаше по какъв начин някой да знае, че ще се случи тъкмо това. “

В петък е бил публикуван целесъобразен документ за карантина и изолация на Европейския център за надзор на болесттите, който е бил разискван от специалисти у нас.

" Нито виждам закъснение, нито избързване. Веднага след излизането на документа ние одобряваме заповедта “, разяснява доцент Кунчев.

В отговор на въпрос дали водачът на " Възраждане “ Костадин Костадинов ще бъде глобен за това, че на КСНС е бил без маска Ангел Кунчев посочи:

" Нямам информация каква е била обстановката вътре. Ако е бил без, предстои на глоба, както е за всички останали по закон. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР